Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick silvret – efter parkering

Richard Göransson har haft en jobbig säsong – men fick avsluta på pallen. Men efter ett drive-through-straff krävdes att två teamkompisar parkerade för att örebroaren skulle ta de avgörande poängen.

Annons

Det var på sjätte varvet som örebroaren Richard Göransson, BMW, gjorde ett misslyckat omkörningsförsök av Linus Ohlsson, hamnade med ena hjulparet utanför banan – och när han svängde upp tryckte han av Fredrik Ekblom som smitit upp jämsides.

Ekblom hamnade i sandfållan och tvingades bryta, och Göransson straffades med ett drive-through-straff.

Väl ute på banan igen var Göransson 13:e, och behövde ta fyra placeringar för att hålla Robert Dahlgren, Volvo, som låg tvåa bakom sig i mästerskapet.

Göransson jagade ikapp Daniel Roos och prins Carl Philip – och fick sedan hjälp när båda BMW-kollegorna Fredrik Larsson och Robin Rudholm parkerade för att släppa fram Göransson som tog de nödvändiga poängen för att säkra silvret.

Volvo, som kört hårt med teamkörning tidigare under säsongen, valde den här gången inte att agera på samma sätt. Karlskogingen Thed Björk, som redan för två veckor sedan säkrade mästerskapssegern, fick ta segern före teamkompisen Dahlgren trots att Dahlgren hade säkrat andraplatsen i mästerskapet om han vunnit racet.

– Nej, om jag ska vara ärlig är jag inte nöjd. Klart jag hade velat vara etta, det vill man alltid inför säsongen. Som det har blivit är det bara att gratulera Thed och hela teamet, det var verkligen en teaminsats hela den här säsongen. Men trea, nja, jag hade velat vara tvåa, säger Dahlgren till SVT.

Skellefteåföraren fick alltså nöja sig med tredjeplatsen i sammandraget medan örebroaren Ekblom i och med att han bröt rasade till femte plats i mästerskapet.

Björks seger var hans åttonde för säsong, näst flest under ett enskilt år i STCC:s historia.

Mer läsning

Annons