Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göransson borta halva året

Racerföraren Richard Göransson blir borta minst halva säsongen efter den dramatiska olyckan i STCC-premiären på Jyllandsringen i Danmark. Han har frakturer på två ryggkotor och läkarna uppskattar rehabiliteringstiden till minst tre månader.

Annons

Det var ett varv från mål som Richard Göransson for av på banans snabbaste parti och rätt in i en betongmur i slutet av start- och målrakan. Han var vid medvetande och togs direkt till sjukhus i Århus där läkarna konstaterade frakturer på två ryggkotor. Med på sjukhuset i Århus är Richards pappa, West Coast racing-teamets presschef Ola Lennström samt teamets tredjeförare Fredrik Lestrup.

Richard mår efter omständigheterna väl och tog sina första försiktiga steg på söndagsförmiddagen. Läkarna har konstaterat frakturer på två ryggkotor och uppskattar rehabiliteringstiden till minst tre månader. Det betyder att Richard inte kommer att sitta i racingbilen förrän tidigast i slutet av augusti.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth säger i ett pressmeddelande:

– Det är självklart tråkigt att Richard ser ut att vara borta i så lång tid men det är glädjande att vi nu har fått mer besked. Det var en allvarlig olycka och både bilen och Richard utsattes för enorma krafter. Vi lider med Richard och stöttar honom till fullo nu och i hans kommande rehabilitering.

Göransson transporteras förhoppningsvis hem till Sverige på onsdag. WestCoast Racing kommer under närmsta veckan att göra en teknisk utredning om olycksorsaken och utarbeta en plan för teamets fortsatta STCC-säsong, skriver man i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons