Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göransson på pallen – till slut

Nollad i STCC. Men Richard Göransson fick ändå avsluta lördagen med en pallplats – i rallycross-SM.

Annons

Richard Göransson blev påkörd och bortkraschad i första STCC-heatet, och tvingades bryta det andra redan efter formationsvarvet – den hopplappade bilen höll inte.

Noll poäng på två race, och sannolikt är Göransson nu borta från pallplatserna i mästerskapet.

Men i rallycross-SM ligger Göransson trea efter lördagen – efter att ha slutat just trea bakom mästerskapsledande Kevin Hansen och tabelltvåan Kevin Erikssons i lördagens final i Supercar lites-klassen.

Göransson startade fyra i finalen, körde upp sig till tredje plats och var halvnöjd efteråt.

– Klart jag är nöjd med att komma på pallen, men absolut inte nöjd att komma trea efter fredagen som var riktigt bra. Tyvärr sprack ett grenrör på bilen vilket gjorde att jag tappade effekt, och det gjorde att jag kom efter i början på dagen i dag och fick starta fyra i finalen. Och från fjärde plats är det jättesvårt att göra någonting. Så det var tufft. Men jag får ändå vara nöjd, säger Örebroföraren till SVT.

Göransson berättade också om exakt hur tufft det är att dubblera STCC med rallycross-SM. vilket i helgen innebar tre tester, två kval och sju heat på 30 timmar.

– De här dagarna är jättetuffa. Det svåraste är att ställa om fokus från racing till rallycross på bara 30 minuter. Det är annan körning, fyrhjulsdrift och hal bana, säger han till SVT.

Redan om två veckor är det dags för nytt dubbeljobb för Göransson med rallycross-SM-final och näst sista deltävlingen i STCC på Solvalla.

Hansen toppar mästerskapet på 82 poäng, Eriksson är tvåa på 73 och Göransson trea på 52.

Mer läsning

Annons