Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göranssons pris: 300 000

Framgångarna avlöser varandra för STCC-mästaren Richard Göransson från Örebro. I helgen blev han korad till mest framgångsrika BMW-förare av BMW Motorsport på den årliga BMW Sports Trophy i München.

Annons

Det här var andra gången Richard blev utsedd till bästa BMW-privatist och sjätte gången han slutar topp tre i BMW Sports Trophy, ett event BMW anordnat sedan 60-talet och där BMW-förare från hela världen deltar. Utmärkelsen innebär också att Göransson får en prischeck på 30 000 Euro, närmare 300 000 kronor.

– Min fjärde STCC-titel betyder väldigt mycket för mig och att sluta i topp i BMW Sports Trophy gör den bara ännu mer fantastisk och är ännu en bekräftelse på vilken fantastisk säsong vi har haft i år. Jag gillar verkligen atmosfären runt prisceremonin i München. Det är kul att få tillfälle att träffa och prata med andra BMW-förare från hela världen och att kunna göra det som den bästa är en fantastisk känsla, säger Richard i ett pressmeddelande.

Priset delades ut av BMW:s motorsportchef Mario Theissen som lyfte fram örebroarens många framgångar i BMW-färgerna genom åren.

– Richard har alltid varit en av de mest framgångsrika BMW-förarna. Han vann den här utmärkelsen för första gången 2004 och har sedan dess varit en värdig representant för BMW-färgerna och vunnit otaliga race. Årets succé i Sverige förtjänar den största respekt.

I år deltog 214 BMW-förare från 25 länder i tävlingen, ett nytt rekord för BMW Sports Trophy, och de delade på en total prissumma på drygt 250 000 Euro. BMW-förare från hela världen kan delta i BMW Sports Trophy och ta poäng med olika BMW-bilar i olika mästerskap över hela världen. (NA)

Mer läsning

Annons