Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Har inte många chanser kvar"

Nytt påskrivet kontrakt, och nya mål.
Nu berättar Marcus Ericsson för NA om fortsättningen med iSport.  
– Nästa år blir enormt viktigt för min fortsatta karriär. Jag vet att jag inte har så många chanser kvar att komma in i formel 1, säger Kumlakillen.

Annons

21-åringen siktade på en topplacering i årets mästerskap men fick nöja sig med tionde plats efter bland annat flera incidenter med stallkompisen Sam Bird.

Nu försvinner Bird från stallet, men Ericsson blir kvar.

– Nu har jag kört ett år hos iSport och går in i min tredje GP2-säsong. Jag har alla verktyg som behövs för att vinna mästerskapet, säger Marcus.

Är målet att vinna serien 2012?– Det är svårt att säga att man ska vinna, men teamets mål är att vara med och fajtas om mästerskapet, svarar Kumlakillen.

Trots att årets säsong inte blev helt lyckad har svensken hela tiden haft stallchefen Paul Jacksons stöd.

– Det har funkat bra och iSport vill bygga vidare på det. Vi var starka under andra halvan av årets säsong och det tar vi med oss till 2012, säger Marcus.

Hade du några andra anbud?– Det har funnits intresse från i stort sett alla andra toppstall i GP2 så jag har varit i en bra situation. Men att köra vidare i iSport har hela tiden känts naturligt så något annat alternativ var egentligen inte aktuellt.

Han har med sig alla sina sponsorer, bland dem tungviktaren Olsbergs, på det nya mångmiljonprojektet. Även mentorn Kenny Bräck fortsätter att stötta Sveriges största racingtalang ett år till.

Vem som blir Marcus nya stallkompis är ännu inte klart.

Kopierar formel1Om två veckor kör Marcus G2-världsfinalen i Abu Dhabi för iSport.

Nästa år genomförs en del regeländringar. Poängsystemet blir samma som i formel 1 med 25 poäng till segraren. Tävlingskalendern utökas också från nio till tolv tävlingshelger.

Mer läsning

Annons