Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsson sopade rent i SM

Fyra heat, fyra segrar.Örebro MK:s Henrik Karlsson är obesegrad så här långt i supermotard-SM i huvudklassen S1, upp till 450 cc.Regerande mästare åker som en blivande mästare.

Annons

– Kanonkul att det stämmer så bra, säger ”Henke” som var mer överlägsen i söndagens båda finalrace jämfört med premiären i Östhammar för två veckor sedan.

Han vann tidskvalet med två tiondelar tillgodo på Götas Fredrik Eriksson.

Sedan tog ”Henke” kommandot direkt i första heatet. Fredrik hängde med bra de första fem varven – men i mål skilde tolv sekunder!

Sak samma i andra heatet. ”Henke” från start till mål. John Stambeck körde in som tvåa, Ken Svanberg, Östhammar, blev trea. Båda körde om Fredrik Eriksson på slutvarven.

Regnet inget problem

– Det regnade i andra heatet, något som inte brukar passa mig. Men det var inga problem, summerar en nöjd Henrik Karlsson, som nu leder klassen med maximala 80 poäng. Fredrik Eriksson är tvåa på 60.

Charlie Söderblom, ET Örebro, hade fått ett wild card till S1-klassen. Men det var inte Charlies dag. Han fick punktering i första heatet när han låg sjua och i det andra slutade han på på 15:e och sista plats.

Joakim Engström, Östhammar, vann första heatet i S2-klassen, över 450 cc före Anders Michalak, Orion. Engström ledde även andra heatet men tappade sadeln och segern. I stället vann Michalak före Robin Reilander, Östhammar. Robin var trea i det första.

Nu tar supermotard-åkarna sommarvila. Tredje SM-deltävlingen avgörs i Falkenberg 7 augusti.

Mer läsning

Annons