Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: STCC återvänder till Anderstorp

Bara timmar före STCC-finalen på Mantorp avslöjades nya detaljer om nästa års upplaga av racingserien. Bland annat återvänder STCC till den svenska formel 1-banan Anderstorp.

Annons

STCC:s nytillträdde vd Jonas Lundin bjöd in till presskonferens bara timmar före STCC-racen på Mantorp park på lördagen, för att presentera tre nyheter.

Den största: Att STCC för första gången sedan 2007 återvänder till den gamla svenska formel 1-banan Anderstorp (TTA-serien körde dock på banan 2012). Ett race som kommer att köras fredag-lördag 29-30 maj 2015.

– Alla som kan någonting om svensk motorsport vet att det är klassisk racingmark. Vi åkte formel 1 där 1973-1978, det var nog mycket det tragiska med Ronnie Peterson som gjorde att vi inte lyckades behålla den statusen. Men det är klassisk racingmark och vi är glada att vara tillbaka där, säger Lundin.

I år har STCC kört sex racehelger på fem olika banor. Inför 2015 hoppas ledningen kunna presentera en kalender med sju race på lika många banor.

– Drömmen hade varit att stå här och ha en helt klar kalender. Men målet är att ha den klar före oktober månads utgång, helst i mitten av oktober. Vi kommer också förstås att fortsätta med rallycrossen, vi räknar med att göra det på fem ställen men inte på Anderstorp 2015, säger Lundin.

De andra två nyheterna är att STCC skrivit nytt treårsavtal med Renault, rörande supportklasserna Clio cup, junior-SM och Formel Renault, samt med SVT om en förlängning av tv-avtalet över säsongen 2017.

Dagens STCC-deltävling på Mantorp, där Thed Björk förväntas ta sin andra raka titel, avgörs med två heat där det första startar 13.00 och det andra 15.50.

Läs mer om STCC:s framtid i söndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons