Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Stjärnan kör SM i Kumla

Enduro-SM i Kumla. Då gör Karlskogas världsstjärna Joakim Ljunggren ett exklusivt inhopp i serien – på en helt ny motorcykel.

Annons
Joakim Ljunggren.

Fram till 2011 tog Joakim Ljunggren 30 raka deltävlingssegrar, och sex raka guld, i enduro-SM.

Men de tre senaste säsongerna har han bara kört en enda SM-deltävling – när han tog sin 31:a raka seger i Östhammar förra året. I stället har han prioriterat att köra det spanska mästerskapet. Så skulle ha varit fallet även i helgen, då säsongens sjunde deltävling avgörs i Navarra. Men nu väljer Ljunggren, med nio VM-medaljer på meritlistan, att hoppa av körningen i Spanien för att i stället köra SM-deltävlingen i Kumla.

– Jag har missat några race i Spanien på grund av att jag varit skadad och har inget med sammandraget att göra. Dessutom har jag beslutat mig för att köra VM-finalen i Frankrike på en fyrtaktare på 500 kubik, och den kan jag testa i Kumla medan jag hade fått köra på min vanliga tvåtaktare nere i Spanien, säger Ljunggren som nu alltså har chans att ta sin 32:a raka deltävlingsseger i enduro-SM.

Klara för SM-deltävlingen i Kumla, som avgörs på lördag, är också hela den övriga svenska enduroeliten, med förare som Karlskoga-bröderna Mikael och Niklas Persson, Askersundstalangen Oliver Nelson, örebroaren Johan Edlund och Kumlas Martin Sundin.

Dessutom gör förre Örebro Hockey-profilen Emil Kåberg SM-debut efter att tidigare bara gjort två endurotävlingar i sin nya karriär.

Läs mer i fredagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons