Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Thed Björk kör VM-serien

Han vann STCC-mästerskapet med största marginalen genom tiderna. Nu är Karlskogaföraren Tehd Björk klar för VM-serien WTCC.

Annons

Det är i Kinas WTCC-deltävling på formel 1-banan Shanghai International Circuit i den kinesiska megastaden som Thed Björk kommer att göra sina WTCC-debut helgen 2-3 november.

– Jag ser fram emot att göra min WTCC-debut med Volvo och jag är oerhört tacksam för att få den här chansen. Det kommer att bli en stor utmaning för oss, men det stärker bara min motivation, säger Björk i ett pressmeddelande.

Thed Björks totalseger i STCC i år var den mest överlägsna i tävlingsklassens historia, och Björks andra i karriären. Vretstorpssonen, som sedan 2006 bor i Karlskoga, har tidigare blivit svensk och nordisk mästare i flera olika klasser, tävlat i olika serier i USA och 2006 fick han hoppa in och köra två race i DTM.

Thed kommer att köra den Volvo C30 som Robert Dahlgren rattade i serien 2011, då han körde hela säsongen och slutade på elfte plats i mästerskapet efter bland annat 14 topp tio-placeringar på 22 starter.

De två racen i Shanghai blir sannolikt sista gången Volvo kommer till start med bilen i ett mästerskap eftersom WTCC byter reglemente till nästa säsong. I andra serier har Volvo de senaste åren kört med sin S60-modell.

– Medan vår S60-modell inte passar WTCC i dag, så anser vi att WTCC representerar bäst värde för en totallösning för global motorsport om du vill tävla med en mindre bil i c-segmentet. Därför är vi måna om att hålla oss informerade och just det är vårt syfte med Shanghai, snarare än fokus på resultat, säger Murdzevski Schedvin, kommersiell chef för motorsport på Volvo Personvagnar, i pressmeddelandet.

Fransmannen Yvan Muller har redan säkrat totalsegern i årets WTCC, hans fjärde i ordningen. Inga svenskar har kört i serien i år.

Läs mycket mer i fredagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan i morgon bitti!

Mer läsning

Annons