Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren stoppad från EM – nu protesterar stjärnorna

Alla förare i GP-serien, däribland tre indianförare, stoppas från att köra i EM. Nu går fyra stjärnor samman och protesterar mot Fim.

Annons

Det var i söndags som det internationella motorcykelsportförbundet Fim beslutade att stoppa förarna i GP-serien, där världmästartiteln avgörs, från att köra EM-serien.

Det eftersom EM-serien med start 2013 fick en ny promotor som satsat rejält – och höjt EM:s tidigare väldigt låga status rejält.

Beslutet att stoppa GP-förarna från EM drabbar bland annat Indianernas tre VM-förare Fredrik Lindgren, Niels-Kristian Iversen och Kenneth Bjerre, även om Lindgren var den ende av dem som körde EM 2013 och ingen av dem ännu bjudits in till 2014 års serie.

Mer direkt slår beslutet mot Andreas Jonsson, Nicki Pedersen och förre indianföraren Emil Sajfutdinov som redan gjort klart med båda serierna. De tre samt Tomasz Gollob riktar nu en protestskrivelse mot Fim.

Tidningen Speedwaynyheter publicerar brevet i sin helhet, och där skriver de fyra bland annat att de "insisterar på att köra EM, och oavsett vilket är vi ändå förare i GP-serien."

De hänvisar dessutom till EU-lagen: "Friheten att arbeta är en grundläggande rättighet och vi tänker inte acceptera att få den rätten begränsad på ett sådant konstruerat och orättvist sätt."

Mer läsning

Annons