Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljunggren gjorde comeback – vann direkt

Han hade inte tävlat sedan början av september. Då visade Joakim Ljunggren klass direkt och vann en deltävling i spanska mästerskapen.

Annons

Det var en armbågsskada som tvingade Karlskogas stjärna Joakim Ljunggren till ett drygt månadslångt uppehåll från enduron, och gjorde att han missade årets lag-VM.

Men någon operation blev det aldrig, och på söndagen var Ljunggren tillbaka på motorcykeln när den sjunde av nio deltävlingar i spanska mästerskapen avgjorde i Pontevedra.

Men Ljunggren körde som om han aldrig varit borta. På en lerig och regntung bana, som passade extremexperten, vann Ljunggren med över minuten före britten Danny McCanny på andraplatsen i E3-klassen. Därmed toppar Ljunggren, som vunnit fyra av sju deltävlingar, mästerskapsställningen tio poäng före McCanny inför de två sista deltävlingarna som avgörs i Barcelona helgen 2-3 november.

På söndagen var Ljunggren dessutom tvåa totalt sett över alla klasser i deltävlingen, bakom hemmaföraren Ivan Cervantes. Något som återspeglar ställningen i sammandraget: Inför sista deltävlingarna toppar Cervantes före Ljunggren med Victor Guerrero på tredje plats.

Noteras bör att Ljunggren körde på en av årets Husaberg-hojar, trots att han i praktiken gått över till Husqvarna-stallet. Tävlingsdebuten på nya motorcykeln kommer ske senare under hösten.

Mer läsning

Annons