Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljunggren nära ny VM-medalj

Joakim Ljunggren fortsätter att övertyga i endurons inomhus-VM. I Barcelonas VM-deltävling i går kväll blev han trea, och i sammandraget drygade han ut sin andraplats.

Annons

Nu talar allt för att Ljunggren tar VM-medalj för andra säsongen i rad – och kanske kan det till och med bli guld.

– Skulle ”Taddy” krascha bort sig kan jag absolut köra upp och vinna det här, säger Ljunggren.

Joakim Ljunggren följde alltså upp andraplatsen i VM-premiären i Genua i november med en tredjeplats i mäktiga Palau Sant Jordi Barcelona i går.

Och frågan är om han inte var ännu gladare när han klättrade upp på prispallen den här gången.

– Jag är supernöjd. Det var många fler bra förare med den här gången, hela VM-eliten var på plats. Och det var ett sjukt tryck i arenan, det var grymt roligt och en jäkla upplevelse, säger han i en webbradiointervju på sin egen hemsida.

Ljunggren, som återigen körde Husabergs tvåtaktare på 300 kubik, inledde tävlingen med att bli trea i sitt heat i ett kval som fick se världsmästare som Ivan Cervantes och Juha Salminen försvinna.

– Jag kände lite sliten i kroppen, jag kanske har tränat lite väl hårt sedan jag kom ned till Spanien. Men efter kvalet blev det lite vila och när det var dags för finalerna på kvällen kände jag mig bättre, säger Ljunggren.

Blazusiak i särklassAv de 14 som gick till final var polske extremendurospecialisten Tadeusz Blazusiak som vanligt i särklass. Den regerande världsmästaren tog hem samtliga tre finalheat, med Ljunggren och brittiske giganten David Knight som främsta utmanare. Knight var tvåa i första heatet, med Ljunggren på tredje plats, och i andra heatet var Ljunggren tvåa och Knight trea.

– Första heatet gick väldigt bra. Jag kom iväg som femma eller sexa och plockade folk undan för undan och körde upp mig till tredjeplatsen. Det är jag jäkligt nöjd med. I andra heatet gjorde jag en ännu bättre start, var trea iväg och var uppe i ledningen efter ett varv. Sedan ledde jag större delen av heatet, men när ”Taddy” kom ifatt orkade jag inte svara, berättar Joakim.

Rejäl uppkörningI det tredje heatet fick Ljunggren en dålig start, men slutade på femte plats efter en rejäl uppkörning.

– Jag var verkligen laddad till sista heatet, kanske lite överladdad till och med, och var lite het med kopplingen när grinden och sladdade lite och körde in i Ahola. Jag kom iväg bland de sista men plockade upp mig jäkligt bra och var nära att ta femteplatsen innan jag fastnade i några stenar på sista varvet.

Placeringsraden 3-2-5 i heaten räckte till en total tredjeplats Blazusiak och Knight i deltävlingen för Ljunggren, men eftersom Knight inte kom till start i den första VM-deltävlingen innebär resultatet för Ljunggrens del att han drygade ut avståndet nedåt till alla förare som hotar hans andraplats i mästerskapet.

Men Ljunggren har inte bara en pallplats i åtanke inför säsongens tredje och sista deltävling i Lissabon den 5 mars. Han siktar högre än så.

– Det är ändå inte så många poäng upp till ”Taddy”. Skulle han krascha bort sig kan jag absolut köra upp och vinna det här. Det är absolut något att ha i åtanke, säger han.

Mer läsning

Annons