Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljunggren sjua i VM-premiären

Första racet på nya hojen, i nya teamet – och på inomhussäsongen. Då tog Joakim Ljunggren en sjundeplats i VM-deltävlingen i Liverpool.

Annons

Endurostjärnan från Karlskoga, som efter nio säsonger som fabriksförare för Husaberg på söndagen gjorde sin första tävling för Husqvarna, har tre VM-medaljer inomhus.

Någon pallplats blev det dock inte när årets säsong drog igång. På sin fyrtakts-Husqvarna på 250 kubik tog Ljunggren sjundeplatser i de två första finalheaten i Echo arena i Liverpool, men körde i den tredje upp sig till fjärde plats.

Resultaten innebär att Ljunggren tog en total sjundeplats i deltävlingen, med 31 poäng. Tre senaste årens världsmästaren Tadeusz Blazusiak, från Polen, vann både kvalet och de tre heaten och samlade ihop maximala 63 poäng. Britten David Knight tvåa-sexa-tvåa i finalheaten och tvåa totalt på 45 poäng. Spanjoren Daniel Gibert-Gatell trea-tvåa-sjua och trea totalt med 41 poäng.

I juniorklassen blev Fjugestas Magnus Thor trea i första heatet och sexa i andra. Blev femma totalt med 25 poäng, bara en pinne från tredjeplatsen.

Mer läsning

Annons