Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljunggrens nya seger – klar för VM

Joakim Ljunggren följde upp SM-guldet i torsdags med seger i Stångebroslaget i går.

Annons

Stångebroslaget räknas, tillsammans med Gotland grand national och Ränneslättsloppet, som svensk enduros klassikertävlingar.

När årets upplaga avgjordes på söndagen ställde världsstjärnan Joakim Ljunggren, 30, från Karlskoga upp för första gången sedan de fyra raka segrarna 2006–2009. Men det var som om han aldrig varit borta. Ljunggren, som så sent som i torsdags tog SM-guld i superenduro i Sundsvall, vann med nästan 1,5 minuters marginal före hemmaföraren Linus Fasth, Linköping, efter drygt två timmars körning.

– Första två varven gick bäst, då drog jag ifrån rätt bra, och hade ungefär två minuters ledning efter två varv. Men då kände jag: "Jäklar vad ont jag har i vänsterhanden." Hela min hand var uppskavd. Och det blev bara värre och värre. När jag bytte handskar var det blod i hela handsken, så jag fick slita bra där. Sista två varven var verkligen att bita ihop, säger Ljunggren till Tibro MK:s hemsida.

Örebroaren Johan Edlund, som vunnit de två senaste upplagorna av tävlingen, var trea i mål men fick fem minuters tidstillägg eftersom han bara tankat en gång under tävlingen och föll därför till tionde plats.

Martin Iggmark, Kumla, och Adam Boström, Karlskoga, blev tvåa respektive trea i den tyngre juniorklassen E2–3.

Både Ljunggren och Edlund plus Karlskogas supertalang Mikael Persson, har dessutom blivit uttagna till endurons lag-VM, Six days, som i år avgörs i Slovakien, 7–12 september. För Ljunggren blir det första starten i tävlingen sedan 2012. Men först väntar Battle of vikings, extremendurotävlingen i Storstenshöjden, för Ljunggren, och nu är det också helt klart att han kommer att köra Gotland grand national i höst.

Mer läsning

Annons