Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus försäsong lovar stort

Racingstjärnan Marcus Ericsson från Kumla har något stort på gång. Om två och en halv vecka börjar GP2-serien i Istanbul.

Annons

De senaste två dagarna har hela ligan testat i Barcelona.

- Vi hade hoppats att stanna på topp, att vara snabbast här liksom i senaste testet. Så blev det inte, vi hade en del bekymmer med hårdare däck än tidigare, men lärde oss väldigt mycket, säger Marcus på telefon från Katalonien.

I sitt nya stall, iSport, har han en bil som duger att vinna med. Det har Marcus visat i tidigare tester.

I Barcelona har förarna i samtliga stall fått köra på den hårdaste gummiblandningen i däcken.

- Det passar antagligen min körstil och bil lite sämre. Men det var viktigt att vi fick prova, och från att ha haft 14-15 bästa tid under tisdagen så var jag fyra på sista testet under onsdag eftermiddag, säger Marcus.

Stallen bestämmer inte själva vilka däck de vill köra på i varje tävling. Det gör däckfabrikanten. Det finns fyra olika - hård, medium, mjuk och supermjuk.

- Ju mjukare däcken är, desto bättre grepp. Pirelli bestämmer vilka däck vi ska åka på i varje enskild tävling, utefter banans beskaffenhet. Hårdare däck klarar större påfrestningar, håller bättre, förklarar Ericsson.

Testerna under försäsongen har gjorts på medium, och nu senast den hårdaste blandningen.

- Jag var bäst med medium, så förhoppningsvis är det bättre för mig med mjukare däck.

I GP2-serien blir det två race på de hårdaste däcken, tre på medium, tre på mjuka och en på supermjuka.

- Totalt sett är jag väldigt nöjd med de tester vi gjort. Jag vet att jag kan vara med och slåss om mästerskapen och att jag har en bil som duger till det. Nu ska jag ladda för premiären i Istanbul, säger Marcus Ericsson.

Mer läsning

Annons