Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus i krasch med stallkompis 

Marcus Ericsson krockade med sin stallkompis Sam Bird i lördagens GP2-lopp på Imolabanan i Italien.
Ericsson demolerade bilen och slutade tia medan Bird bröt.
- Vi skakade hand efteråt och bestämde oss för att gå vidare, säger Marcus.

Annons

iSport-teamet hade en allt annat än lyckad lördag i Italien. Britten Sam Bird startade som tvåa men misslyckades fullständigt i starten och blev omkörd av Marcus Ericsson som startade från sjunde position. Stallkamraterna låg tätt ihop, som sjua och åtta, då de olyckligt körde i varandra strax före det obligatoriska depåstoppet.

- Jag jagade Jolyon Palmer då jag gjorde ett misstag. Bromsade på mig och for över gruset. När jag kom upp på banan igen så körde Sam in i sidan på mig så att båda for av banan. Det var inte lyckligt för någon av oss, säger Marcus.

Medan det var slutkört för Bird så tappade Ericsson runt 15 sekunder. Han kämpade sig i mål som tia i en bil som mådde allt annat än bra.

Första törnen åkte Marcus på redan i starten.

- Jag fick en bra start och kom upp jämsides med Jules Bianchi. Han fick för sig att stänga mig och till slut var jag ute på gräsmattan. Vi slog ihop så att både vingen och hjulupphängningen skadades. Efter det blev bilen väldigt svårkörd, säger Marcus.

- Om inte Bianchi stängt mig hade jag varit trea-fyra i första sväng istället för sjua, konstaterar han.

Lite senare kom incidenten med Sam Bird.

Var Bird sur på dig efteråt?

- Vi är nog sura båda två över att vi inte fick några poäng med oss. Men vi pratade efteråt och det är ingen dålig stämning även om det var en dålig dag för teamet. Vi skakade hand och bestämde oss för att gå vidare, säger 20-åringen från Kumla.

Redan på söndagen får iSport-förarna chansen att revanschera sig. Då avgörs sprintloppet över 25 varv på Imola. Årets sista lopp i Asien-serien som fungerar som uppvärmning till Europaserien senare i år.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons