Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus i pole – med sju tusendelar

Säsongens, och kanske karriärens, sista GP2-tävling. Då startar Marcus Ericsson i pole position. Tack vare en kvalseger – med sju tusendelar av en sekund.

Annons

Kvalet till GP2-tävlingen i Abu Dhabi, Förenade arabemiraten, blev stökig när tyske föraren Daniel Abt tappade ett hjul och orsakade rödflagg med bara sex minuter kvar.

Då hade svenske stjärnan Marcus Ericsson, från Kumla, bara tagit det lugnt för att spara däck – och när kvalet startades om var det plötsligt panik att få till ett bra varv.

Då visade Ericsson all sin rutin när han fick ett enda fritt varv – och satte hela kvalets snabbaste tid. 1.48,924. Därmed klättrade han från åttonde plats i kvalet till första.

Men dramatiken var inte över. Amerikanen Alexader Rossi bombade på runt Yas Marina-banan – och korsade mållinjen med en tid bara sju tusendelar sämre än Ericssons.

Någon annan var dock inte i närheten av att hota Kumlasonen, kvaltrean Sam Bird var över tre tiondelar bakom.

Kvalsegern innebär inte bara pole position i lördagens featurerace utan också fyra poäng rakt in på kontot, vilket gör att Ericsson passerar stallkompisen Stéphane Richelmi i sammandraget och är ny sexa i mästerskapet. En placering Ericsson lär få inrikta sig på att försvara under helgen, upp till femteplatsen skiljer hela 28 poäng.

Det här var tredje gången den här säsongen Ericsson får starta i pole position i featureracet, även i Barcelona och på Silverstone vann Ericsson kvalet. Efter en bedrövlig inledning på säsongen har Ericsson samlat på sig en seger och tre andraplatser i racen.

Fabio Leimer och Sam Bird går en kamp om totalsegern. Leimer leder med sju poäng i sammandraget, men Bird startar alltså på tredje plats i lördagens race medan schweizaren Leimer återfinns i femte startrutan.

Mer läsning

Annons