Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus kritisk efter nytt misstag

Farten finns i bilen. Marcus Ericsson själv är i toppform. Men hans stall, iSport, gör miss på miss. Det som många trodde skulle bli Marcus dagar på favoritbanan Silverstone ser nu att bli hans sämsta tävlingshelg på länge.

Annons

I kvalet i fredags blev det soppatorsk . Marcus Ericsson blev stående ute på banan. I och med att man inte kunde ta prover på hans bensin blev han, tillsammans med flera andra, placerad sist i lördagens feature-race.

Det var första missen.

– I efterhand har man kommit fram till att bilen drog mer bensin i kvalet än man kalkylerat med, säger Marcus.

I dag, i racet, kom andra missen.

Felipe Nasr och totalledaren Davide Valsecchi tillhörde dem, liksom Marcus, som fick starta i kön. Nasr hade startruta 23, Ericsson 24 och Valsecchi 25.

I mål var Nasr sexa, Valsecchi sjua – och Ericsson näst sist, 22:a.

Det enorma regnadet i England i går gjorde att F1-kvalet drog ut väldigt på tiden och GP-raciet i sin tur flyttades fram.

Och det började med att säkerhetsbilen drog igång fältet. I sex varv var säkerhetsbilen först.

 "Ett misstag från teamet igen"

Under dessa sex varv passade Dams-bilarna, med Nasr och Valsecchi, på att att gå in i depån och göra det obligatoriska depåstoppet som ingår i feature-loppet. Det var detsamma som vinstlotter i loppet.

– Vi skulle förstås ha gjort samma sak. Det var ett misstag från teamet igen, säger Marcus och erkänner att han haft många djupa suckar under de här två dagarna.

– Det känns så tungt när vi har farten att ta poäng. I loppet, innan jag gick in för att göra det obligatoriska depåstoppet, så åkte jag ifrån Valsecchi och ikapp Nasr, påpekar Marcus.

Åtta totalt

Ja, då var Marcus 13:e man i loppet. Efter depåstoppet rasade han direkt flera placeringar. Och i depån chansade man stort vid däckbytet.

– Ja, vi satte på slicks. Det var en vild chansning för att komma åt den där åttondeplatsen (och pole position i dagens sprintrace), men det gick ju inte alls, säger Marcus.

Nej, på slutet åkte Marcus drygt tio sekunder saktare än bilarna därframme.

Marcus blev nu nästsist i loppet och har ett hopplöst utgångsläge i morgon, söndag.I det totala sammandraget förlorade Valsecchi ledningen till brasilianaren Luiz Razia som var femma i lördagens race. Razia har 150 poäng, Valsecchi 147. Marcus Ericsson ligger åtta på 52 poäng.

Mer läsning

Annons