Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus spydde - blev sjua

Han spydde hela kvällen och natten före kvalet och kraschade på första träningen.
Ändå startar Marcus Ericsson från sjunde position i lördagens GP2-lopp på Imolabanan i Italien.
– Att vara magsjuk och köra racerbil i 300 kilometer i timmen är inte att rekommendera, säger Marcus efter sjundeplatsen i fredagens kval.

Annons

Marcus har aldrig tävlat på Imola, banan där F1-världsmästaren Ayrton Senna dödskraschade i San Marinos GP 1994. Och förberedelserna kunde ha varit bättre inför helgens båda finalrace i Asien-serien. Marcus tillbringade större delen av natten på toaletten. Magsjuk. Och på första träningspasset kraschade han redan efter fyra varv.

– Jag fick bara några timmars sömn men det är svårt att säga om misstaget berodde på det, säger han.

Vad hände?

– Det regnade kvällen före och det var halvblött på kurbsen. Jag åkte upp på en kurbs i en kurva, tappade bakänden och snurrade. Jag dammade i höger fram i en däcksbarriär och skadade framvinge och hjulupphängning.

– Riktigt klantigt, tycker Marcus.

Han missade det andra träningspasset helt och hade bara fyra varv i kroppen inför kvalet. Att jämföra med en hel timmes träning för konkurrenterna.

– Efter omständigheterna är jag nöjd med sjundeplatsen. Min stallkompis Sam Bird var tvåa och jag är övertygad om att även jag varit med därframme om jag inte klantat till det, säger Marcus.

Kumlakillen ligger fyra i det rumphuggna Asien-mästerskapet där två tävlingar i oroshärden Bahrain strukits.

– Det blir tufft att vinna mästerskapet nu när Romain Grosjean (tvåa i mästerskapet) startar i pole position i första loppet. Och Jules Bianchi, som leder, startar fyra. Men allt kan hända, säger Marcus.

Både lördagens och söndagens lopp startar klockan 14 och direktsänds i både TV10 och Viasat Motor.

Mer läsning

Annons