Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus superhet - på pallen igen

Marcus Ericsson är superhet i GP2-serien. För tredje racehelgen i rad stod Kumlakillen på pallen, nu som tvåa på Spa i Belgien.

Annons
Marcus Ericsson.

Efter en floppartad vårsäsong är Marcus Ericsson just nu den förare som plockar flest poäng i GP2, serien närmast under formel 1.

Han kom till Nürburgring i Tyskland för tre racehelger sedan med endast nio poäng i bagaget. Fem lopp senare har Kumlakillen samlat 82 och är uppe på sjätte plats i mästerskapet.

Inte undra på att de många tillresta svenska supportrarna jublade utmed banan.

- Det här är inte över än, sade Marcus när han intervjuades på prispallen.

Marcus vann det långa loppet, featureracet, i Tyskland och har nu följt upp med två andraplatser, i Ungen och i Belgien.

Marcus, som vann featureloppet på Spa förra året, startade från fjärde ruta. Han fick en bra start, var uppe på tredjeplatsen, men tvingades kasta sig på bromsen i första kurvan för att inte köra in i James Calado som startade i första startledet. Det gjorde att Marcus halkade ner till sjätte plats på första varvet.

Men när Felipe Nasr körde in i Jolyon Palmer öppnade det upp för svensken som gjorde ett bra depåstopp. 

Värsta rivalen segradeMarcus förre stallkompis och antagonist Sam Bird startade i pole position, något som britten förvaltade på bästa sätt. Bird vann loppet i överlägsen stil.I mål skilde sju sekunder ner till Ericsson på andraplatsen. Ericsson var i sin tur 1,2 sekunder före trean Alex Rossi, USA.

I sammandraget leder fortfarande Stefano Coletti, Monaco, på 135 poäng. Tvåa är Filipe Nasr, Brasilien, på 129. Båda blev poänglösa i lördagens lopp.  På tredje plats ligger Fabio Leimer, Schweiz, på 122 poäng medan Sam Bird nu är fyra på 121. Marcus Ericsson är alltså sexa på 82 poäng.

I söndagens sprintrace startar Ericsson från sjunde ruta eftersom man vänder på startordningen för de åtta bästa i lördagens lopp. James Calado har då pole position.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons