Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nelsons Sverige VM-tvåa

Oliver Nelson fortsätter att köra sensationellt bra i lag-VM i enduro. På onsdagen förde Askersundssonen upp Sverige på andra plats.

Annons
Oliver Nelson.

Sverige ligger alltså på andra plats när Six days, endurons lag-VM, nu hunnit halvvägs i argentinska San Juan.

Och det mycket tack vare Oliver Nelson, 19, från Askersund som kört sensationellt bra.

På onsdagens sex sträckor var Nelson tolva totalt, och efter tre dagar ligger han nu på  tredje plats bland juniorerna, mindre än vå minuter bakom ledande fransmannen Loic Larrieu, och på en elfteplats totalt – i konkurrens med världens allra bästa förare.

Trots det var Nelson inte helt nöjd med onsdagens körning.

"Oliver gjorde bra tider, men överladdade lite och kände själv att det kunde gått bättre om han inte gjort dessa missar", skriver förbundskaptenen Daniel Persson i ett mail till NA.

Sveriges juniorlag var snabbast av alla under onsdagen, och avancerade från fjärde till andra plats, förbi både Frankrike och Australien, och har nu bara 26 sekunder fram till ledande USA efter över 7,5 timmars körning.

På torsdagen körs samma sex prov som under onsdagen en gång till, vilket talar till Sveriges fördel.

"Det är dammigt och varmt, cirka34 grader, och nu tar det hårt på grejerna. Viktigt att byta luftfilter vid varje service och hålla ordning på hojen. Med samma inställning i morgon och att allt håller så ska vi visa dom att vi kan", skriver Persson.

Lag-VM avslutas på lördag.

Mer läsning

Annons