Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickardsson gör comeback - i Karlskoga

Sexfaldige speedwayvärldsmästaren Tony Rickardsson gör comeback på tävlingsbanan - och han gör det i Karlskoga.

Annons
Tony Rickardsson.

Comebacken sker inte på två hjul - utan fyra. Tony Rickardsson har tackat ja till att medverka i den nya miljonsatsningen inom svensk racing, Race of Legends, som avgörs på Gelleråsen i Karlskoga den 31 maj.

- Vi vill att racing ska bli roligt igen, säger Gelleråsens Mike Luff i ett pressmeddelande.

Gelleråsen och Karlskoga drog sig ur STCC-cirkusen efter 2013.

Nu gör man en ny satsning.

På startlinjen i Race of legends står bland andra Tony Rickardsson, 67-årige Stig Blomqvist,  Janne"Flash" Nilsson, Per Eklund och Daniel Carlsson.

- Jag har bjudit in sådana som jag trivs med, säger initiativtagaren Janne "Flash" Nilsson i pressmeddelandet.

Tävlingsklassen heter Legends och är stor i USA. Den körs i ombyggda bilar av retrostuk och Gelleråsen satsar nu 1,2 miljoner kr inför premiärracet sista lördagen i maj - men det är bara början.

- Nästa år siktar vi på fem-tio race i Legendsserien, säger Gelleråsens Mike Luff som på önskelistan inför 2015 har förare som Kenny Bräck, Eje Elgh, Stefan "Lill-Lövis" Johansson, Håkan "Carla" Carlqvxist och Rickard Rydell.

- Jag tycker att racing ska bli roligt igen, förklarar Luff.

- Det har börjat bli lite tråkigt men Race of Legends kommer att ge svensk banracing nytt liv och ny fart.

Sex racingfärdiga bilar har köpts från USA i en miljonsatsning från Gelleråsen och banan är dessutom ombyggd. De 2,4 kilometer som ett varv på Gelleråsen är har fått ett komplement i en hälften så lång bansträckning - 1,2 kilometer där 700 meter är helt nya - och den nya banan ska Race of Legends-bilarna tävla på.

- Jag tror på succé för den här satsningen, säger Mike Luff som även ställer upp ett Legends-race i roadracing med förare som Christer "Chralle" Lindholm, Håkan Olsson, Lasse Carlbark och en hemlig toppförare som kommer att presenteras senare.

Mer läsning

Annons