Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rikspokalen avbröts efter olycka

Årets största rallytävling i Örebro avbröts i över 1,5 timmar när en förare körde av vägen. Men nu är Rikspokalen igång igen, och tävlingen förväntas vara klar till 19.30.

Annons
Mattias Jirvelius låg tvåa i Rikspokalen när de 75 första förarna kommit i mål.

Det var strax efter lunchtid på lördagen som en förare i Rikspokalen körde av vägen. Ambulans fick kallas på platsen, men inom kort kom lugnande besked.

– Det slog tvärstopp med bilen, och då tar alltid axlarna lite stryk. Men det ska inte vara någon större fara med dem, säger biträdande tävlingsledaren Nils-Gunnar Gustafsson.

Enligt uppgifter till NA handlade det om SMK Trollhättan-föraren Kristoffer Karlsson, med kartläsaren Albin Timell, som kraschade. Ekipaget kör i Volvo original elit A-klassen, och låg på tredje plats i klassen med chans på silver inför dagens finaltävling.

75 förare han passera sträckan före olycksplatsen och har nu hunnit slutföra rallyt, medan övriga 114 deltagare tvingades avvakta under det en timme och 40 minuter långa avbrottet. Nu är tävlingen dock igång igen, och den förväntas avslutas vid 19.30-tiden i kväll.

Mer läsning

Annons