Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för Björk - toppar STCC

Fredrik Ekblom och Richard Göransson kom aldrig till start i det andra STCC-loppet på Ring Knutstorp. Då passade Thed Björk på att vinna - och gå upp i mästerskapsledning.

Annons

Superkraschen i det första loppet bäddade för Thed Björk. Han följde upp fjärdeplatsen i det första loppet med att vinna det andra ohotat.

Detta sedan flera av konkurenterna aldrig kommit till start.

Fredrik Ekblom skulle egentligen ha startat i pole position i det andra loppet men Volvo Polestar racing hann aldrig få örebroarens bil i kördugligt skick efter kraschen.

Richard Göransson rullade ut till formationsvarvet men rullade sedan in i depån och kom aldrig ut på banan.

Även Mattias Andersson tvingades avstå det andra heatet på grund av masskraschen.

Det gjorde att endast sju förare kom i mål i andra racet. Tidigare mästerskapsledaren Fredrik Larsson gjorde en attack på Björk i starten men tvingades backa bak och slutade tvåa i loppet

- Det var ett superbra race för mig och det var bara att åka.  Fredrik var lite tuff i starten, tänkte nog att ska jag ta Björk ska jag göra det på en gång, säger Thed till Svt.

Närkingen kunde sedan ohotad vinna loppet och gå upp i mästerskapsledning. Den regerande mästaren är nu tre poäng före Fredrik Larsson på andraplatsen och hela 28 poäng före trean Fredrik Ekblom.

- Hade Fredrik (Ekblom) stått etta hade det inte blivit en walk in the park, säger Thed Björk. 

Endast två deltävlingar återstår, på Solvalla och finalen på Mantorp Park.

- Solvalla är min bana, säger Björk segervisst.

Det här var Thed Björks 21:a STCC-seger i karriären och den tredje i år. Han vann dubbelt i Göteborg tidigare i år.

Ställningen i STCC: 1) Thed Björk 171 poäng, 2) Fredrik Larsson 168, 3) Fredrik Ekblom 143, 4) Mattias Andersson 110, 5) Richard Göransson 102.

Mer läsning

Annons