Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

STCC-såpan avgörs i januari

STCC-såpan drar ut på tiden. Nu kan NA avslöja att det slutgiltiga avgörandet om vem som egentligen vann mästerskapet 2011 dröjer till mitten av januari.

Annons
Fredrik Ekblom kan bli STCC-segrare - i januari.

Turerna har varit många efter STCC-finalen på Mantorp den 24 september.

Rickard Rydell fick spruta champagne i konfettiregnet som segrare, men senare visade det sig att han kört om Thed Björk under gulflagg och att den incidenten avgjorde till hans fördel i mästerskapskampen mot Björks stallkollega, örebroaren Fredrik Ekblom.

Sedan dess har Svenska Bilsportförbundets instanser bollat den heta potatisen mellan sig. Nu har den landat i knäet på den juridiska kommittén, som den 25 november fick uppdraget att fatta de avgörande besluten: Gjorde Rydell fel som körde om Björk? Och kommer han i sådana fall bli av med titeln?

Nu står det klart att utslaget inte kommer förrän i mitten av januari, eftersom Björks och Ekbloms Team Biogas begärt muntlig förhandling.

– Det tar extra tid att samla alla. Hitta ett datum och en plats som passar. Jag tycker att det är ett stort problem att det drar ut på tiden, men det är parterna som styr, säger Christer Udén som är föredragande i kommittén.

Juridiska kommitténs beslut kan, i varje fall på papperet, överklagas till Riksidrottsnämnden. Men den instansen tar mycket sällan upp sådana här fall.

– De tar inte upp tävlingsärenden med mindre än att det förekommit grova handläggningsfel eller att det handlar om något principiellt. Förbundsbestraffningsärenden tar de i princip aldrig upp, säger Udén.

Läs mer om STCC-följetongen i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons