Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Blomqvist tappade segern: "Punkterade"

Han ledde Östafrikanska safarirallyt efter 154 mil – men tappade fick punktering på allra sista specialsträckan. Då fick gamle rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist nöja sig med andraplatsen.

Annons
Stig Blomqvist.

Sedan Björn Waldegård bröt tidigt under veckan har Östafrikanska safarirallyt varit en kamp mellan gamle rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist, från Örebro, och hemmaföraren Ian Duncan, Kenya.

Inför sista dagen ledde Duncan med nio sekunder efter över 15 timmars körning, men på fredagens andra sträcka tryckte 67-årige Blomqvist på gaspedalen och tog en ledning på 64 sekunder inför rallyts allra sista och 85 kilometer långa specialsträcka.

Men då, bara mil från målet i Mombasa, var oturen framme. Blomqvist åkte på en punktering, och fick se Duncan dundra förbi och ta hem det drygt 162 mil långa rallyt med drygt tre minuters marginal.

– Klart att det kunde ha varit roligare. Vi punkterade inte särskilt långt från mål och var tvungen att byta däcket, sa Blomqvist till rallyts hemsida direkt efter mlgång.

– Jag har varit nära att vinna rallyn förut och missat, men aldrig varit så nära på en så lång och tuff tävling som den här.

Belgaren Gerard Marcy blev trea, slagen med 55 minuter av Duncan.

Örebroaren Joakim Roman låg elva inför sista dagen men tappde massor av tid och rasade till 20:e plats. Även Richard Göransson hade strul och tappade fem placeringar, till 23:e plats i sammandraget.

"En problemfylld sista dag med punka och en svets i hjulupphängningen som gick sönder gjorde att vi inte kunde avancera. Men detta har varit grymt kul", skriver Göransson på instagram.

Läs mer i lördagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

 

Mer läsning

Annons