Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslam för Björk i premiären

Thed Björk Bang-Melchior dominerade stort i Skövde.Två heatsegrar under lördagen betyder klar ledning i STCC-mästerskapet.

Annons

Mycket tyder på att årets STCC-mästerskap kommer att handla om Volvo Polestar-förarna Fredrik Ekblom, från Örebro, och Thed Björk Bang-Melchior, från Karlskoga.

Ekblom var knappt före Björk i det poänggivande kvalet i fredags - men under lördagen fick karlskogingen revansch.

- Vilket race jag hade, helt otroligt, säger Björk till SVT.

Björk startade från pole position i lördagens första lopp och vann loppet ohotad med Ekblom på en andraplats.

I andra heatet gällde omvänd startordning från fredagens kval. Björk gick därmed ut som nia och Ekblom som tia - men de två tog sig snabbt upp i tätstriden. Men medan Björk Bang-Melchior körde upp sig ända till sin 24:e heatseger i STCC tog Ekbloms lopp slut på det 16:e varvet. Örebroaren fick sladd i en kurva, åkte in i muren som omger banan och tvingades bryta.

Björk har därmed, redan efter den första tävlingshelgen, skaffat sig en stor ledning i STCC-mästerskapet. Den regerande mästaren har med andra ord skaffat sig utmärkta förutsättningar i jakten på sin tredje raka STCC-titel.

Örebroaren Richard Göransson hade en tyngre helg. Fjärdeplatsen i det poänggivande kvalet följdes av att Göransson först fick punktering och därefter körde in i muren i heat ett och bröt. I det andra loppet körde han in i Emma Kimiläinen vilket resulterade i att båda förarna tvingades bryta.

Mer läsning

Annons