Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två förare från MK Kopparberg ska köra landskamp

I september i samband med femte SM-deltävlingen i rally i Linköping är det premiär för en ny satsning i motorsporten: landskampen i rally. Två av landslagsförarna är från MK Kopparberg.

Annons

. – Det här är något helt nytt vi etablerar. En landskamp i rally mot Norge i år. Sedan är vår ambition att även kunna involvera de bästa förarna från Finland och Danmark, berättar Mikael Lindh, tävlingsarrangör för landskampen.

Landskampen ska köras i två klasser, 2wd och 4wd. I svenska 2wd-laget finns Mattias Ledin och Jacob Jansson, båda från MK Kopparberg. Landskampen ska inte förväxlas med landslaget i Svenska bilsportförbundet. Det här är en separat satsning som Lindh och Henning Isdal för Norsk TV-media, är initiativtagre till. Mikael jobbade förra året som koordinator för rally-SM. Nu satsar han på att få igång landskampen.

– I år blir det enbart två deltävlingar, i Linköping och i Hedemark i Norge. Men vår plan är att bygga ut landskampen till en kamp på asfalt, grus och snö under hela året.

Såväl Mattias som Jacob har öppnat starkt i SM i år med två segrar vardera efter två deltävlingar i sina tävlingsklasser efter två körda deltävlingar.

– Att få köra landskampen mot Norge ska bli otroligt kul. Redan när jag hörde om att det här var på gång i fjol kände jag att jag ville vara med, säger Mattias.

Deltagarna i landskampen kommer att starta direkt efter varandra i ordinarie SM-tävling för att alla ekipage ska få så likvärdiga banförhållanden som möjligt.

Det här är det svenska 2wd-laget: Mattias Ledin, Jacob Jansson, Emil Bergqvist, Markus Theorin och Mattias Adielsson.

Mer läsning

Annons