Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp i ledning – nu ska han dela bil med Ekström

På söndagen drygade örebroaren Edward Sandström ut ledningen i teammästerskapet i Fia GT Series. Nu väntar Spa 24-timmars – tillsammans med DTM-stjärnan Mattias Ekström.

Annons

En konkurrents krasch, rödflagg och omstart störde Edward Sandström under hans stint i det nästan 1,5 timmar långa racet i Fia GT series på holländska Zandvoort. Trots det blev det en tredjeplats i racet och en förstärkt andraplats i mästerskapet. Dessutom utdrygad ledning i teammästerskapet.

Efter lördagens kvalrace startade Sandström från femte ruta och tog två placeringar innan han lämnade över till teamkompisen Frank Stippler som höll tredjeplatsen i mål.

Sandström och Stippler rattade en Audi R8 för belgiska stallet Team WRT, och var tre tiondelar bakom teamets andra bil i mål. Vann gjorde Mercedesteamet HTP Gravity, drygt sex sekunder före Audibilarna.

– Det blev saftey car och rödflagg under min stint, vilket ställde till det lite för vår strategi. Mitt däcktryck var aningen för lågt, men vi löste det bra ändå, säger Sandström i ett pressmeddelande.

I teammästerskapet drygade WRT ut totalledningen till tvåan Sebastien Loeb Racing, som hade problem i båda helgens race. I förarmästerskapet är Sandström och Stippler delade treor bakom teamkompisarna Laurens Vanthoor och Stephane Ortelli som delar på förstaplatsen.

Nu väntar nästa utmaning för veteranen från Örebro: Tillsammans med bästisen och DTM-stjärnan Mattias Ekström.

Tillsammans med dubble Le Mans-vinnaren Marcel Fässler kommer de ratta en Audi R8 i 24-timmarsloppet på Spa 26-28 juli.

– 24-timmarstävlingar är svåra att förutse, men vi har väldigt goda förutsättningar att lyckas i år, säger Sandström i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons