Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vann – bara timmar efter jättekraschen

Fredrik Ekblom vann lördagens andra STCC-race – bara tre timmar efter jättekraschen som såg ut att ödelägga helgen. Efteråt hyllade Ekblom sina mekaniker.

Annons
Fredrik Ekblom.

Mekanikerna gjorde ett jättejobb som över huvud taget fick ihop Fredrik Ekbloms bil till lördagens andra STCC-race – och väl där, i pole position, tackade den rutinerade Örebroföraren med att dominera racet från ledning och vann enkelt, närmast före Fredrik Larsson.

– Fantastiskt kul och det bästa beviset på att det är en lagidrott, säger Volvos teamchef Christian Dahl till SVT play, apropå mekanikernas insats mellan racen.

Ekblom själv var förstås strålande glad efteråt.

– Jag är djupt imponerad av teamet som fick ihop bilen, den såg inte snygg ut. När jag hoppade i bilen upptäckte jag att ratten satt snett, så det kändes lite annorlunda. Men bilen fungerade perfekt, säger Ekblom till SVT play.

– Den här segern kommer långt upp på listan av de i min karriär. Så bra som det gick i går, med banrekord och pole position, och sedan kraschen i heat ett, och så fick de ihop bilen så här bra, fortsätter Ekblom, om karriärens 29:e STCC-seger, till SVT.

Teamkompisen Thed Björk Bang-Melchior låg länge trea, efter att ha smitit förbi Mattias Andersson strax efter en längre sekvens bakom säkerhetsbilen, men åkte på en punktering på vänster bakdäck fem varv före mål och tappade allt under depåstoppet. Fick nöja sig med en niondeplats och två futtiga mästerskapspoäng.

Richard Göransson, som straffades med nedflyttning fem startpositioner – från fjärde till nionde – efter kraschen i första heatet, körde upp sig till femte plats.

Ekblom passerade i och med segern återigen Björk i sammandraget, och är tillbaka på andraplatsen, tio poäng bakom BMW:s Fredrik Larsson.

Göransson tappade till femte plats i mästerskapet och är nu 41 poäng från täten och 15 från pallen. Björk är trea, 26 poäng bakom Larsson.

Läs mycket mer om STCC i söndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons