Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny blogg: Brännmyr lovar att såga alla

På NA-sporten går han internt under hyllningsnamnet ”Maskin-pojken”. Nu ska Jonas Brännmyrs höga arbetskapacitet föras över i webbvärlden och föda den nystartade 0586-bloggen på na.se.– Bloggen är helt enkelt ett måste, säger Jonas, som själv är född och uppvuxen i Degerfors och bor i Karlskoga.

Annons

Han har bredden, farten och ett nyhetsintresse som aldrig tar semester. Lägg där till 2,0 på högskoleprovet så förstår ni kanske lite av varför Jonas Brännmyr tidigt fick smeknamnet ”Maskin-pojken” på NA-sporten.

Det vanliga människor gör på en dag gör Brännmyr på en kafferast.

Nu ska han hålla NA:s läsare i Karlskoga och Degerfors uppdaterade på det senaste inom den lokala sporten i 0586-området.

Han är den senaste skribenten i NA-sportens bloggstall.

0586-bloggen – hur tänkte du om namnvalet?

– Tja, räknar man bort Svartå och Alkvettern har hela Karlskoga/Degerfors-området 0586 som riktnummer. Det är inte konstigare än så. 0586-området är väldigt vedertaget där borta i västra Örebro län. Eller östra Värmland, som vi hellre säger.

Vad kommer bloggen att handla om?

– Idrott, framför allt. Nyheter, rykten och en hel del åsikter. Och jag lär som vanligt svinga hejvilt mot de som förtjänar det. Några julkort från idrottare eller ledare har jag aldrig fått.

Vilken bloggtyp är du?

– Den till att börja med entusiastiske men snart avklingande. Alla bloggar jag tidigare skrivit för har gått i graven, förr än senare. Frågan är hur länge den här klarar sig. Hörde att Nordic-bet redan startat spel på det. 1,50 på att den självdör före årsskiftet.

Varför ska man läsa din blogg?

– För att hänga med i det idrottslandskap som ligger obevakat på nätet när nwt.se låst in sina artiklar och na.se bara bevakar Dif, Bik och Joakim Ljunggren. Bloggen är helt enkelt ett måste för alla som har minsta intresse av vad som händer i Karlskoga och Degerfors.

Hur ihärdig kommer du vara med uppdateringarna? Kan det sjunga till med en nyhet vid fyra-tiden på morgonen?

– Högstanivån kommer förmodligen vara okej, men jag är rädd att jag lär dippa rätt rejält emellanåt. Hoppas på sura mejl om det går några dagar utan uppdateringar, så jag rycker upp mig. Det är upp till läsarna att peppa mig. Och skicka in tips och åsikter, förstås.

Du var ett felsvar i tv från att vinna en miljon nyligen. Har du återhämtat dig?

– ”Jag är inte bitter”, brukar jag svara på den frågan. Men nu har det snart gått ett halvår, så bitterheten börjar på allvar avta. Nu är jag mer bitter över att det snart är dags att byta till vinterdäck.

Till 0586-bloggen

Mer läsning

Annons