Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny semi – nu siktar Celik mot stortävling

Susanne Celik är klar för ännu en semifinal. Och nu siktar hon in sig på spel i Australian open.

Annons

Vid 50 000-dollarstävlingen i Bendigo besegrade örebroaren Susanne Celik konkurrenten Jessica Moore med 6–3, 3–6, 6–2 i sin kvartsfinal. Därmed är 19-åringen återigen klar för semifinal, sin andra på mindre än två veckor.

– Matchen var bra, ”Jess” är en bra vän till mig och väldigt duktig allroundspelare så jag visste att det skulle bli tufft. Det var blåsigt i dag och jag spelade aggressivt och var etta på bollen i första och tredje set. Överlag tycker jag att det var en bra match, jag kämpade hela tiden och det var väldigt skönt att vinna, säger Celik till tennis.se.

Hur det än går i semifinalen kommer Celik att klättra ytterligare på världsrankingen och landa på en plats kring 230. En plats som, om det vill sig väl, kan räcka till en plats i grand slam-tävlingen Australian open i januari.

– Jag hoppas verkligen, jag har haft Australian Open i länge tankarna som mitt mål. Förra året var cutten 220 och året innan 270. Jag siktar på att ha bättre ranking än förra årets cut, så får vi se vart jag ligger då, säger Celik.

Mer läsning

Annons