Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybörjare gjorde som Robin Hood

Det blev sex svenska rekord redan första dagen av den stora bågskyttehelgen i Hallsberg.
Och på söndagen hände något mycket ovanligt.

Annons
Hans-Åke Fohrs lyckades göra som Robin Hood. Han lyckades pricka en pil som redan satt på tavlan.

På lördagen avgjordes RC-Pilen med mycket celebert deltagande. Bland annat fanns OS-skytten från London 2012 – Christine Bjerendal från Lindome – på startlinjen.

Av de sex svenska rekorden kom två av dem från Noraskytten Isak Carlssons säkra hand, vilket innebar seger i HC16.

De andra fyra kom samtliga från Uppsalaskytten Ingrid Olofssons bågsträng.

När lördagens RC-Pilen skulle summeras hade hemmaskyttarna i arrangerande Järnvägens Bågskytteklubb lagt beslag på sammanlagt nio klassegrar. RC-Pilen hade samlat ett 70-tal tävlande från i stort sett hela bågskytte-Sverige.

Söndagens Hallsbergsträffen mönstrade 80-talet skyttar på skjutplatserna.

Halvvägs in i tävlingen inträffade det högst ovanliga att Järnvägenskytten Hans-Åke Fohrs satte en pil i pil. Sådant man annars bara ser i Robin Hood-filmer. Det lustiga var att pilen han träffade tillhörde klasskamraten Lennart Carlsson från mellan- och högstadietiden i Kumla. Det var första gången klasskamraterna träffades efter skoltiden, så den träffen blev en riktig fullträff.

– Jag är nybörjare, så det här var min första stora tävling, avslöjade Fohrs, som faktiskt har satt en pil i pil en gång tidigare.

Faktum är att Carlssons pil räddade några poäng åt Fohrs – i stället för en förmodad sexa fick han en åtta.

En fullträff. Att samla tävlingarn RC-Pilen och Hallsbergsträffen samma helg blev en fullträff. Vid söndagens tävling fanns ett 80-tal bågskyttar på startlinjen.
Pil i pil. Hans-Åke Fohrs lyckades med det nästa omöjliga. Hans pil i pil under Hallsbergsträffen var den andra gången under karriären - och då är han enligt utsago nybörjare.

Mer läsning

Annons