Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt hopp för Anna Lindberg

Anna Lindberg tog en väntad dubbelseger i Diving Lund.
Skönaste beskedet var dock inte vinsterna – utan den fina 2,5 mollbergaren.

Annons

– Det var skönt att se att det bara var en tillfällighet att den inte fungerade i EM, säger hon.

I EM-finalen på tremeterssvikten i Budapest den 14 augusti slutade Anna Lindberg på femte plats.

En stor besvikelse var hoppet i fjärde omgången, en 2,5 mollbergare i pik, som ingått i Lindbergs standardrepertoar. Anna gjorde en grov miss och fick bara 39 poäng för hoppet, vilket kostade medaljen.

När Anna i helgen var tillbaka på tävlingssvikten för första gången sedan EM var därför lättnaden stor när mollbergaren satt klockrent. Den här gången belönades hoppet med åttapoängare av domarna och totalt 69 poäng, och var del i en serie som räckte till en överlägsen seger på tremetersvikten i Diving Lund.

– Det var ett hopp jag inte borde ha missat på EM, och nu gick den jättebra igen. Det var skönt att se att det bara var en tillfällighet att det inte fungerade i EM, säger Anna.

Enda hoppet som drog ned totalpoängen var nya 3,5 framåt, där Anna ”bara” fick femmor av domarna och totalt 46,5 poäng.

– Jag håller på att träna in det, och det går bättre och bättre hela tiden. Det är en sak att komma över respekten för hoppet på träning, det är ytterligare en grej att göra det på tävling. Jag behöver få göra hoppet många gånger på tävling också, säger hon.

Totalt noterade Anna 291 poäng på tremeterssvikten, att jämföra med 265,85 på EM. På enmeterssvikten, där Anna tog EM-silver i augusti och nu vann stort, noterade hon 287,3 poäng att jämföra med 293,7 i EM.

Två mycket bra resultat med tanke på att Anna var toppad vid EM men just nu är inne i en tung träningsperiod.

– På träning har jag känt mig bättre än någonsin vid den här tiden på året, och det var faktiskt samma sak på tävlingen. Men sedan var det naturligtvis vissa saker som jag gjort bättre på träning, som jag inte riktigt fick att stämma nu. Jag behöver komma igång. Men det är fortfarande träningssäsong och jag kör på rätt bra just nu.

Härnäst ska Anna hoppa nordiska mästerskapen, som avgörs i Stockholm i början av december, och därefter öppna ukrainska mästerskapen i Kiev en veckan före jul. Nästa år väntar både EM och VM.

Mer läsning

Annons