Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro är som min kaffekvarn

Jag har en kaffekvarn hemma i köket. Jag använder den nästan varje dag. Det är ingen vidare dyr eller särskilt exklusiv apparat. Men den gör sitt jobb och maler ner kaffebönorna precis som jag vill ha dem.

Annons

Det gör Örebro Hockey också. Likheterna är slående. Laget bara maler och maler ner motstånd efter motstånd. Gör kaffeved, metodiskt och säkert. Oavsett om det är Leksand, Rögle eller Troja-Ljungby som står på andra sidan isen trycker Örebro på knappen och maler ner sitt motstånd. Imponerande, helt klart.

På onsdagskvällen mot Troja tryckte Örebro på knappen i den tredje perioden. Gick upp till 5–1 inom loppet av bara några minuter. Gav inte Troja-Ljungby en chans att hänga med.

Titta på Örebros specifikationer: Framåt finns förstakedjan med Strömberg, Löwdahl och Wiklander. En trio som skulle utgöra ett hot i elitserien. Tillsammans med Jared Aulin har de gjort fantastiska 103 poäng hittills in serien.

”Kvarnen” Örebro är ett ruggigt bra och smart komponerat bygge. Både ekonomiskt och sportsligt. Att jämföra med till exempel Malmös kvarn, som både maler dåligt och är svindyr i drift. Ingen vidare pålitlig produkt. På fredag väntar ett hett möte med just Malmö. Och en annan intressant match i matchen. Örebros Conny Strömberg mot Malmös Linus Klasen. Seriens kanske två största stjärnor. Strömberg, som likt Peter Forsberg, kan slå passningar som inte finns, och Klasen, som förutom att han kan vara svensk hockeys mest överbetalda spelare, är en riktig klasspelare och kan trolla bort vem som helst på isen.

Örebro Hockeys starke man Mikael Fahlander twittrade häromdagen att Malmöstjärnan Klasens lön, enligt Expressen 21 miljoner för tre år, inklusive signingbonus under första året kostar mer än hela Örebros lag. Det alltid lika hårdsatsande Skånelaget är just nu  16 poäng efter i kampen om en kvalserieplats redan nu. Efter 21 omgångar.

Malmö vann i förlängning borta mot Oskarshamn på onsdagen. Laget är i allt annat än superform.

På fredag kväll kan Örebro mala ner avståndet ännu längre.

Mer läsning

Annons