Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro borta från titeln Årets idrottsstad

Årets idrottsstad i Sverige 2011.
Nu har Örebro rasat på rankingen och återfinns i år utanför topp 25.

Annons
Lisa Dahlkvist, Örebro Hockeys Emil Kåberg, Fredrik Lindgren, Emilia Fahlin, Richard Göransson och Kif Örebro.

För två somrar sedan utsågs Örebro av SVT till årets idrottsstad i Sverige. Till och med före storstäder som Stockholm och Göteborg. Förra sommaren vann just Göteborg och Örebro hade halkat ner till en elfteplats som slutplacering.

Eslöv och Partille föreNär SVT på måndagen redovisade ytterligare ett steg i omröstningen fanns Örebro utanför topp 25. Med en slutplacering som 26:a. Enligt svt är har juryns ledord varit populationen och prestationen. Före sig har Örebro städer som Ängeholm, Eslöv och Partille.

"En negativ trend"– Visst är det överraskande att man kan dala så fort men förutom hockeyn har Örebro haft en negativ trend för nästan alla de lag som gjorde dem till bäst i Sverige 2011, säger SVT:s Ola Bränholm, ansvarig för Sveriges bästa idrottsstad, till SVT:s hemsida.

Städer som slåss om vinsten

Borås, Eslöv (ny), Falun, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Kristianstad, Leksand, Lund, Malmö, Norrköping, Partille, Skellefteå (ny), Solna, Stockholm, Sundsvall, Södertälje, Umeå, Uppsala, Växjö, Ängelholm och Östersund.

Mer läsning

Annons