Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro gjorde inga misstag

När chefen drog iväg ett mejl till sportredaktionen i måndags och frågade om någon kunde byta från dagpass till kväll i går svarade jag innan han hunnit blinka:
– Skriv upp mig på Tälje-matchen!

Annons

– Jobbet är ditt! fick jag tillbaka strax därefter.

Varför denna överdrivna entusiasm för en betydelselös match kanske du undrar? Då säger jag så här: Såklart som tusan man vill åka och se Örebro Hockey spela borta mot klassiska Södertälje i Scaniarinken (i dag Axa center).

Det är inte varje dag Örebro gör det, liksom. För faktum är att det kan dröja tio år innan Örebro spelar i kvalserien nästa gång. Det kan också ta ett år, visserligen.

För alla hockeyintresserade vet att det är ett nålsöga att nå till kvalserien. För att kunna klara av att ligga i den allsvenska toppen under maratonloppet på 52 omgångar krävs ett starkt lagbygge.

Örebro lyckades med det efter att ha haft flyt med värvningarna inför den här säsongen. Eller snarare att man värvade klokt. Svenska killar i 25-årsåldern som har ett driv och hunger att utvecklas som spelare. Fortsätter Örebro Hockey på den inslagna vägen så går det nog snabbare än tio år.

Men några av spelarna som varit mycket tongivande under säsongen kommer med all säkerhet att försvinna, tänker närmast på Ryan Gunderson och Johan Wiklander. Eventuellt Pär Edblom också. Och de är förstås inte helt lätta ersätta. Kan bara säga att det ska bli riktigt intressant att se vilket lag som Örebro kör igång med när laget går på is i augusti.

Annars har silly season dragit igång rejält. NA avslöjade nyligen att Örebro är intresserade av den kanadensiska forwarden Dion Knelsen. Enligt uppgift ska också ex-örebroaren Jens Skålberg vara på väg. Det kanske till och med är klart – men klubben väljer nog att inte gå ut med något innan kvalserien är färdigspelad.

Många fler namn kommer att figurera på NA:s sportsidor och på na.se framöver. Var så säkra.

Tränarduon Peter Andersson och Lars ”Mozart” Andersson är kanske inte så glada med att olika namn till höger och vänster ploppar upp. Men det får de leva med. Det är en del av businessen. Och kanske kommer vi i media att gå på nitar. Men att det finns en livlig hockeydebatt i Örebro är bara positivt. Det behöver stan. ÖSK Fotboll har fått sig en rejäl konkurrent.

En som däremot kommer att stanna i Örebro är Conny Strömberg. Han är hellre kung i allsvenskan än medelmåtta i elitserien eftersom tempot talar till hans nackdel. Och åldern. Och några rubriker från säsongen. Apropå rubriker så har Conny precis kört igång en egen blogg (connystromberg.se). I sina första inlägg har han redan hunnit dela ut kängor till gårdagens motståndare SSK- och till den svenska domarkåren. Bloggen kan bli en riktig succé. Även om jag tror att Peter och ”Mozart” inte är jättebekväma med Connys bloggande.

Enligt uppgift var samma duo inte allt för pigga på att just Conny skulle börja blogga på na.se – i stället blev det Stefan Warg. Kanske Mikael Fahlander är sugen på att börja blogga på na.se? Garanterad succé!

Matchen i går då? Ja, Örebro hittade tillbaka till det raka och enkla spelet som har kännetecknat bortaspelet under hela säsongen. Samtidigt som man behöll kylan. Örebro vann hyfsat välförtjänt.

Mycket credd till spelarna med tanke på motivationsläget inför matchen. Synd bara att det inte betydde någonting för Örebros del. Men största skillnaden i går, jämfört med tidigare matcher under kvalserien, var att Örebro inte gjorde några misstag. Och då vann man. Laget får se årets kvalserie som en läxa. För det är just misstagen som fällt Örebro.

Mer läsning

Annons