Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro nära skräll mot SM-finalisten

Superseriens nykomling Örebro Black Knights pressade fjolårsfinalisten Tyresö Royal Crowns – och föll med bara tre poäng, 7–10 (0–10).
Efteråt passade headcoach Peter Ericson på att hylla försvaret.
– Jag skulle vilja påstå att vi har Sveriges bästa defense, säger han.

Annons

I den förra hemmamatchen körde Black Knights över Arlanda Jets med 30–0. Att det skulle bli en betydligt tuffare match mot Tyresö var ingen hemlighet.

– Det är ett komplett lag och spelade final mot Carlstad i fjol och är tippade att spela final i år igen, säger Örebros headcoach Peter Ericson.

Men Örebro stod upp bra och pressade Tyresö in i det sista. När det återstod cirka fem minuter, vid ställningen 7–10, satte Örebro en passning i händerna på en receiver inne i Tyreös målområde. Men det dömdes bort på grund av en offensiv passningsstörning.

– Det var en knepig situation. Jag skyller ingenting på domaren. Men det kändes lika gärna som att vi kunde ha fått med oss det istället, säger Peter Ericson.

7–10 blev också slutresultatet. Efteråt delade Ericson ut både ros och ris.

– Passningsspelet fungerade inget vidare. Det var många tappade passningar. Sen gjorde Cody Ladutko två interceptions. Så det blev en dålig spiral.

Men däremot fungerade det defensiva spelet betydligt bättre mot Tyresö Royal Crowns.  

– Det var helt fantasikt i dag. Tack var det kunde vi hålla ner siffrorna mot Tyresö. Jag skulle vilja påstå att vi har Sveriges bästa defense.

Poänggörare, Örebro:

Cody Ladutko 6, Sebastian Wetterberg, 1.

Mer läsning

Annons