Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Sveriges näst bästa idrottsstad

Bäst i Sverige 2011. Fyra år senare finns Örebro åter med på prispallen, när staden röstades fram som Sveriges näst bästa idrottsstad i SVT:s omröstning.

Annons

2011 införde SVT omröstningen "Sveriges bästa idrottsstad". Succén var ett faktum för Örebro som röstades fram som etta på listan.

Efter det har staden upplevt några tyngre år. 2012 tappade Örebro till elfte placering. Året efter var man inte ens topp 25 och slutade 26:a.

Förra året reste sig dock Örebro och klättrade till plats tolv på listan.

Och i år kan alltså Örebro titulera sig som Sveriges näst bästa idrottstad när man röstades fram som tvåa på listan. En avancering på tio placeringar.

Så här lyder juryuns motivering:

Örebros bergochdalbana på denna lista är nu tillbaka där den började 2011, i toppen. Tvåa här och silver blev det även för Kif Örebro i damallsvenskan, för ÖSK i svenska cupen och för Black Knights i amerikansk fotboll. Snäppet bättre var Thed Björk i STCC och Loviseholm i ridsportens allsvenska, de vann! Marcus Ericsson säkrade även Sveriges första poäng i formel 1 på evigheter. Andreas Otterling skrällde med ett brons i friidrotts-EM. Överlag ett strålande idrottsår för staden som arrangerade SM-veckan vinter.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen! Den kan du även läsa som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons