Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroåkare femma i Tjejvasan

Karlslunds Kristina Roberto slog till med Örebro läns bästa resultat i Tjejvasan på 23 år. Efter att ha förlorat spurten om tredjeplatsen slutade Roberto på en finfin femteplats.

Annons
Kristina Roberto (t h) på väg in på upploppet som trea, före Annika Löfström (i rosa/blått) och Laila Kveli (i grönvitt).

Karlslundsåkaren Kristina Roberto var trea in på upploppet i Tjejvasan, men fick se sig spurtslagen av Annika Löfström och Laila Kveli och slutade på femte plats.

Ett historiskt bra resultat, det bästa som någon länsåkare gjort i Tjejvasan sedan 1991 och det bästa en löpare från distriktet gjort genom alla tider.

Åt täten fanns dock inget att göra. Sofia Bleckur och OS-åkaren Britta Johansson Norgren spräckte fältet omedelbart, och var loss efter mindre än en kilometer.

Roberto tappade även på andraklungan från starten uppför backarna till Oxberg, efter ett par kilometer, men anslöt sedan till klungan i god tid före kontrollen i Hökberg. Andraklungan bestod då av åtta åkare som jagade Johansson Norgren och Bleckur.

Även till Eldris, nio kilometer före mål, var de åtta bakom täten samlade, drygt 50 sekunder bakom tätduon.

I täten blev det en spurtduell inne på upploppet, där Bleckur knäckte Johansson Norgren. Och där bakom kom Roberto alltså in på upploppet som trea, men fick nöja sig med femteplatsen, slagen med en sekund av Löfström och 1.51 av Bleckur.

Roberto, som började åka skidor först i 22-årsåldern och i år fyller 30, noterade förra året har sedan debuten haft resultatraden 156-63-52-20-23-7-5 i Tjejvasan.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons