Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare ny förbundskapten

Håkan Carlsson, Örebro är en av två nya förbundskaptener i Svenska Orienteringsförbundet. Han efterträder Marita Skogum, som efter nio år med seniorlandslaget avslutar sitt uppdrag i december.

Annons

Håkan Carlsson är tillsammans med Anneli Östberg från Leksand de som tar över förbundskaptenstjämsten. Samtidigt görs organisationen kring landslaget om, delvis på grund av minskade ekonomiska resurser i förbundet.

- Landslaget har fått ett sparkrav på totalt två miljoner nästa år. Det innebär nedskärningar både när det gäller personal och aktiviteter. Men jag vill betona att genom de förändringar vi gör i organisationen behöver det ändå inte bli en sämre verksamhet än tidigare, säger Pekka Nikulainen, som själv kommer att ta ett större operativt ansvar kring landslaget än tidigare.

Båda de nya förbundskaptenerna finns sedan tidigare i organisationen. Håkan Carlsson har fungerat som seniorlandslagstränare med särskilt ansvar för elitorienteringsmiljöer. Anneli Östberg har de senaste sex åren varit ledare för juniorlandslaget, och får i sin nya roll fortsätta att följa de talanger som vuxit fram där in i seniorlandslaget.

Läs mer i torsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons