Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkoholbeslut om O-Ringen skjuts på framtiden

Servering av alkohol eller inte under O-Ringen-arrangemanget? Frågan skulle avgjorts i tillståndsutskottet i tisdags. Men det blir inget beslut förrän den 6 maj.

Annons

Ulf Södersten (M) är ordförande i tillståndsutskottet. Det är han och hans fyra kolleger som efter tjänstemännens förslag tittar på ärendet och fattar beslut om serveringstillstånd.

– Vi har bordlagt ärendet för att ge de lokala företrädarna för O-Ringen möjlighet att läsa in sig i ärendet. Inge Blomberg (generalsekreterare för O-Ringen Örebro 2010, reds anm.) kom sent in i sin roll och vi har gett honom möjlighet att ta del av all information. Vi har pratat och hade en bra diskussion och den 6 maj fattar vi vårt beslut. Alla i utskottet var överens om detta.

NA har tidigare skrivit att tjänstemännens förslag var att avslå krögarens ansökan. Anledningen skulle vara att det strider mot kommunens policy att servera alkohol där barn och ungdomar håller på med idrott.

Krögaren själv, Pär Thelander, känner sig informerad om reglerna i Örebro och har inget speciellt att tillägga.

– Vi ska servera mat och får vi inte servera alkohol till maten så får vi låta bli.

Det Inge Blomberg har reagerat på är tolkningen av ordet idrottsplats.

– Kommunen anser att hela Ladugårdsområdet är en idrottplats. Men själva tävlingarna kommer att gå långt utanför, säger Inge Blomberg.

Han är själv kluven till alkoholservering under arrangemanget.

– Om en familj äter en bit mat på restaurangen och de vuxna vill ta en öl eller ett glas vin så är det väl inte så uppseendeväckande? Han suckar lite och säger: Jag förstår båda.

Men en formulering på O-Ringens egen hemsida fick honom att reagera: Så här stod det under rubriken Alkohol-, drog-, och dopningspolicy - O-Ringen: ”Alkoholförsäljning får förekomma i samband med verksamheten på O-Ringentorget och i samband med O-Ringens avslutningsfest”.Inge Lundberg igen:

– Vi har en central O-ringen organisation som löper på år efter år. Vissa formuleringar måste ha legat kvar sedan tidigare år. Jag har inte lusläst alla sidor och har inte sett det själv men självklart så har vi samma policy som Riksidrottsförbundet och ställer oss bakom en akoholfri miljö. Självklart.

En stund senare ringer Inge upp och säger att hemsidan är ändrad, formuleringen ska vara borta.

– Tack för att vi fick veta det.

Mer läsning

Annons