Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attås stora mål – bli bäst i klubben

I elitserien pågår en kamp som inte bara gäller den totala O-ringen-segern. För Daniel Attås är det nästan viktigast av allt att bli bästa Tisarenlöpare under veckan.

Annons
Daniel Attås, OK Tisaren

När Daniel Attås gick i mål i går var klubbkompisarna Johan Runesson och Johan Aronsson fortfarande ute i skogen. För Daniels del fick de gärna stanna där ett bra tag till.

– Att bli bäst i klubben är nästan det viktigaste. Jag hoppas att jag slår dem i dag, säger Daniel.

I det läget såg det rätt lovande ut men så kom till slut Johan Runesson in retliga fyra sekunder före Attås och petade ner honom till elfte plats totalt.

– Jag kan tänka mig att Daniel grämer sig lite över det. Jag tror dessutom att han var före mig på näst sista kontrollen så det är bara löpning där jag tog in på honom, säger Runesson.

Johan Aronsson, som startade sist av alla på måndagen och därmed hade ett väldigt bra utgångsläge i spårad terräng, hamnade längre ner i resultatlistan efter ett mindre bra utfört lopp.

I totalen är det nu Runesson som ligger bäst till på en åttonde plats, medan Attås och Aronsson finns på en 16:e respektive 33:e plats.

De tre Tisarenlöparna har följt varandra genom åren och under de sista tre åren har de hållt en ganska jämn nivå.

– Jag vet att det är viktigt för de andra två att vara bäst i klubben, men för mig är det inte riktigt lika viktigt, hävdar Runesson men erkänner sedan:

– Hade jag kommit trea här på en tävling efter dem så hade jag varit besviken. Hade det varit två andra framför hade jag varit nöjd.

För Daniel Attås är det ingen tvekan om var prestigen ligger. Han ska vara bästa Tisare efter att tävlingen är över.

– För mig är ju O-ringen årets höjdpunkt. Jag har satsat mot det här hela tiden. De andra har ju sprungit VM.

Man kan ana att han tycker att det är hans tur. Men någon lätt match lär han inte få.

– Om han vill vara bäst av oss så får han nog minst bli topp tio, hälsar Runesson.

Mer läsning

Annons