Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att klappa ihop och bege sig hemåt

Blöta tält­dukar packades samman. Husvagnar fick ryckas loss från leran. Sopcontainrar fyllda till bristningsgränsen. Efter en dryg vecka lämnade orienterarna Örebro.

Annons

Det var nöjda deltagare som lämnade Ladugårdsängen och O-ringen på lördagen. Trots att tävlingsveckan har bjudit på mestadels regn så var det leende deltagare som packade ihop inför hemresan.

– Det har gått väldigt fint. Och trots att förtältet mest har liknat en vatten bassäng, har det varit en kanonvecka, säger Maiken Nordsted Kildebo från Halden i Norge.

Campingplatsen töms snabbt på deltagare. Många har en lång resa framför sig och har bråttom att komma iväg. En grupp från Målilla

OK har problem med att få loss husvagnen från marken. Efter lite stönande och en gemensam kraftansträngning lyckas de få loss ekipaget.

– Skönt, det gick till slut, säger en pustande Marie Svalbring.

Enligt Marie är de väldigt nöjda med arrangemanget, men lite besvikna över att de inte kunde ta del av mer andra aktiviteter på grund av regnet.

Vad är bäst med O-ringen?

– Personligen älskar jag att tävlingen får människor i olika åldrar att umgås. Också att vanliga motionärer får springa med världseliten. I går sprang jag till exempel bredvid Simone Niggli-Luder på upploppet.

Funktionärerna ser tillbaka på en spännande arbetsvecka med varierande uppgifter. Det mest negativa var några toalettvagnar som slutade fungera, vilket ledde till mer skitgöra för dem.

– Ena stunden fick du tipsa folk om fina badplatser, för att senare torka bajs efter folk, säger än ändå nöjd Oscar Agerhall.

Det fanns 2 400 campingrutor på området och det är mycket skräp att ta hand om. O-ringen-generalen, Inge Blomberg räknar med att allt är rent på söndagen.

– Vi måste ta bort allt på en gång. Men det är inga problem, våra funktionärer gör ett bra arbete in i det sista.   

Mer läsning

Annons