Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlgren tvåa i Tiomila

Garphyttansonen Filip Dahlgren fick löpa klassiska långa natten för Lidingö – då tog laget en meriterande andraplats i Tiomila.

Annons

Dahlgren, som nyligen löpte EM, är långdistansspecialist och fick alltså chansen på den längsta och mest klassiska Tiomilasträckan – långa natten – för sitt klubblag Lidingö.

Dahlgren gick ut på den 17 kilometer långa sträckan som åtta, och tappade förvisso tio placeringar men låg med som sista lag i en 18 man stark klunga inom en minut bakom ledande Denseln.

Det bäddade för att Lidingös Mårten Boström på sista sträckan kunde gå ut som tvåa och behålla den placeringen hela vägen in i mål, slagen med mindre än två minuter av finska superlaget Kalevan Rasti.

Hallsbergs- och Kumlaklubben OK Tisaren, som hade topp tio som mål, slutade först på 25:e plats. Laget låg 16:e inför långa natten, där Matthias Merz tappade fem placeringar, men laget hade ändå någon typ av tätkänning med mindre än sju minuter upp.

Men på sträckan därpå, den sjunde, sprack det. Veteranen Tomas Hallmén tappade 19 minuter – och Tisaren var nere på 30:e plats. Ett läge inte ens världsmästaren och senaste två årens världscupvinnaren Matthias Kyburz kunde göra så mycket åt på näst sista sträckan, och EM-löparen Michal Hubacek på den sista hade bara att ta laget i mål som 25:a.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan.

Mer läsning

Annons