Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fick tillbringa etapp 2 på BB

I går kom Örebros egen O-ringen-baby hem från BB till familjens tillfälliga bostad vid O-ringenstaden. De lyckliga föräldrarna Petra och Mark Baljeus avslöjade att orienterargossen ska heta Alexander – den stOre kanske?

Annons
Mark, Petra och en nyfödd Baljeu.

Annars är det kanske mer korrekt att döpa den nyfödda pojken till Alexander den snabbe.

Som NA berättade i gårdagens O-ringen-bilaga var förlossningen egentligen beräknad till den 5 augusti, och skulle ske på Faluns lasarett eftersom Petra och Mark bor i Borlänge.

Jag hade inte tänkt mig att han skulle födas på USÖ – en gnällig Örebro-bebis skulle vi ju inte ha, säger pappa Mark med glimten i ögat.

Dessutom hade han läst att statistiskt sett går de flesta förstföderskor över tiden. Troligen kan inte orienterartjejer som hans fru Petra räknas in i de tabellerna. Har man ett ”skogsbarn” i magen kan det tydligen bära i väg.

– Jag har mått bra och kunnat röra mig under hela graviditeten. Så jag tänkte att jag lufsar väl runt på O-ringen också, säger Petra.

Hon hade en trevlig dag på första etappen i Mogetorp, trots regnet, och kände sig riktigt pigg efteråt. Hon och Mark fixade mat, och satte sig för att titta på en film. Då började Alexander röra på sig.

– Jag tänkte att det är nog bara falskt alarm, så jag gick och lade mig, berättar Petra.

Framåt natten insåg Petra att etapp två på O-ringen skulle komma att tillbringas på ett annat ställe än i Östansjöskogen. Hon väckte Mark som blev lite nervös förstås.

– Vi kom till förlossningen 2.36 och 5.23 var Alexander ute, säger pappa Mark stolt.

Den nyfödde O-ringen-gossen vägde 2 485 gram och var 46 centimer lång. Något Örebrognäll har de nyblivna föräldrarna inte märkt av, tvärtom.

– Vi blev så väl omhändertagna på USÖ och barnmorskorna var jättebra, säger Petra tacksamt.

Redan i går var Petra tillbaka på O-ringen. Man måste säga att orienterare är hyfsat tuffa.

Man undrar om Alexanders snabbhet har något med Ulricehamn att göra? Petra var tidigare elitorienterare i Uricehamn och i dag springer världsstjärnan Simone Niggli för klubben, liksom Jenny Johansson.

Mer läsning

Annons