Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldet blev silver för Runesson

Johan Runesson och hans lagkamrater knep silvermedaljen när juniorvärldsmästerskapen i Ålborg avslutades med stafett.

Annons

Sveriges förstalag, som förutom Runesson bestod av Olle Boström och Gustav Bergman, inledde stafetten strålande och ledde med elva sekunder före Norge inför Runessons sistasträcka. Norrmannen gick dock relativt snabbt i kapp och pressade Runesson till små misstag som gjorde att han ofta fick jaga för att hänga med i täten.

– Jag förväntade mig att han skulle gå i kapp men det kändes ändå lite frustrerande, berättar Runesson.

Avgörande misstagTill slut kom det avgörande misstaget vid den näst sista kontrollen och Norge kunde gå i från och vinna med 1.04 minuters marginal. Runesson och hans lagkamrater fick nöja sig med silvermedaljen.

– Jag gick på för hårt och tappade koncentrationen. Det var en kuperad, lurig terräng och jag gjorde en miss, säger Runesson.

Runesson var trots allt mycket nöjd med sin silvermedalj även om det naturligtvis var surt att tappa guldet på slutsträckan. Han kände sig stark i löpningen och menade att laget hade lite otur.

– Alla springer jättebra men har stolpe ut som gör att vi inte riktigt lyckas knipa guldet, säger Runesson.

Forsberg slutade sjua

Även Lilian Forsgren deltog i lördagens stafetter och gjorde en stabil insats. Hon sprang för Sveriges andralag som slutade på sjunde plats, 8.48 minuter bakom segrande Danmark.

Nu väntar O-ringen i Örebro för OK Tisarenlöparna Runesson och Forsgren och deras fina resultat i Ålborg har gett råg i ryggen.

– Det ska bli grymt kul, och missen i dag gör bara att man känner sig lite revanschsugen inför O-ringen, avslutar Runesson.

Mer läsning

Annons