Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Inge Blomberg

NA har tidigare rapporterat om sabotage som gjorts vid O-ringenstaden. O-ringengeneralen Inge Blomberg uppmanade då allmänheten att hjälpa till. Om det är folk i rörelsen minskar risken för skadegörelse.

Annons

Vad hände i fredags kväll?

– Jo, vi är så glada. Vi har ju varit ledsna tidigare på grund av sabotage tidigare på O-ringenstaden. I fredags kväll kom en massa folk massa folk som cyklade, promenerade och rörde sig i området. Dels för att det var sån skön kväll. Men också för att ställa upp för sin stad och det här arrangemanget. Vi är glada över att känna det här stödet från örebroarna.

Varför kom folk dit?

– Jag pratade med några som berättade: ”ja, jag såg dig i tidningen” eller hört att vi hade problem med sabotage på radion, Rapporteringen gjorde att det kom så mycket folk.

Är det omöjligt att övervaka allt utan att det vistas folk?

– Ja, det vågar jag säga. Vi har ju visserligen säkerhetstorn. Men de som är ute i felaktiga syften kan göra det om man inte är så många. Utan allmänhetens stöd blir det svårt.

Vad kan man hitta på vid O-ringenstaden under kvällarna?

– Just nu är det under uppbyggnad. Men från och med onsdag kommer campinggästerna. Successivt drar det i gång med sportaffärer, underhållning och mässor.

Mer läsning

Annons