Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Har aldrig varit bättre"

Johan Runesson är i kanonform.
På söndagen besegrade han hela det svenska landslaget i jaktstarten i Örebro open.
– Jag har haft min bästa träningsvinter någonsin och känner att jag aldrig varit bättre, säger OK Tisarens förre stjärna.

Annons

Förstaårssenioren, nu i Göteborg-Majorna OK, var först i mål i jaktstarten som på söndagen avslutade orienteringstävlingen i skogarna kring Östansjö. Johan Runesson, som tillhör landslagets talanggrupp, stack ut som tvåa, 1.19 bakom en annan förstaårssenior i form av Olle Boström, Järla Orientering. Men redan vid första kontrollen var Runesson mer eller mindre ikapp.

– Även om det var mycket snö och att den som låg först fick spåra tog jag initiativet ganska omgående, jag kände att jag var starkare, säger Runesson, som med några kilometer kvar av den 8,5 kilometer långa banan fick en lucka.

I mål var Runesson först, knappa minuten före Johan Aronsson, OK Tisaren. Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn, sprang in som trea. Han är besegrade samtliga landslagsorienterare.

På damsidan vann Lena Eliasson före Linnea Gustafsson, OK Hällen, och Sofie Johansson, OK Linné. OK Hällens Johanna Öberg, som gick ut i ledning, blev fyra.

Mer läsning

Annons