Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här byggs en stad av tält

Under veckan har det byggts för fullt på O-ringentorget.
På onsdag öppnar Ladugårdsängens första livsmedelsbutik.

Annons
Christer Jansson från Hagaby orienteringsklubb har klubbat en hel del tältstommar under årens alla tävlingar.

– Tältet är nästan lika stort som en hockeyrink, säger Lars Karlsson och gör en svepande rörelse med handen mot O-ringentorget.

På torget är det full aktivitet med tälten som ska upp. I solen svettas ett trettiotal personer. Tio från Hagaby orienteringsklubb, tio från Öfvre Adolfsbergs fotbollsklubb och några montörer från tältuthyrningsföretaget.

– Vi har bra maskiner och många proffsiga gubbar så det är lite som att bygga lego, säger Christer Jansson från Hagaby orienteringsklubb.

Först ska golvet på plats. Det är upphöjt femton centimeter över marken utifall det blir tungt regn och regnet inte rinner undan tillräckligt snabbt. Sedan reser man en metallstomme med hjälp av traktorer och rep. Sist lyfts en tältduk på med en lyftkran.

Tältduken har under veckans regn och blåsväder hållit tätt för vatten och inte blåst bort. Däremot blåste ett plank omkull, annars har bygget gått bra. Kanske beror det på erfaren personal. Arbetsledaren Stig Larsson från Hagaby orienteringsklubb har varit med och byggt tält inför tävlingar ändå sedan 1969.

– När man sprungit så många tävlingar känns det som man betalar tillbaka när man hjälper till innan, säger han.

Ett av de stora tälten kommer att bli en livsmedelsaffär. I den kommer både hungriga orienterare och människor som bor i närheten att kunna köpa mat och andra livsmedel.

– Det kommer att bli sju vanliga kassor och tre snabbkassor för dem som inte handlar så mycket, säger Joachim Holmqvist, Axfood närlivs AB.

Mer läsning

Annons